miercuri, 8 aprilie 2009

Becali pro si contra


Becali pro si contra
Intereseant cum isi incepe articolul unul din cei pe care o sa ii citez acuzat ca fiind pro-becali dar n-are nici in clin nici in manec'a cu oierul din pipera:"Cand am ajuns azi-noapte acasa, ma astepta un plic pe care scria “Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”. Hait !!!! Naspa! Tocmai in contextul asta ?!?! Gigi, hai ca vin. Scoate tablele, zarurile si fa-ti incalzirea. Am deschis cu miscari febrile plicul, tragand cu ochiul catre usa de la baie, sa nu sara de acolo mascatii pe mine."
"Este la moda zilele astea sa te declari scarbit, ba chiar, pentru efect, ultragiat de viata si activitatea Ciobanului Suprem. Orice spune sau face poate si va fi intors impotriva lui atat la judecatorie cat si la tribunalele "deontoloage" din media", scrie realizatorul emisiunii TV in gura presei pe blogul sau.
Si iata si 2 titluri de articole contra:
1)Gigi Becali, iubit la comandă de "fani" plătiţi cu ora etc etc
2)Aveti grija este O diversiune periculoasă în aceste zile şi în cele care urmează o poate practica populaţia asupra ei însăşi: cine strigă Free Gigi încearcă să se elibereze de fapt pe sine de toate pisicile moarte pe care le-a adunat în curte într-o viaţă şi pentru care nu a plătit.

Nu prea ma intereseaza fotbalul si de aceea poate spre rusinea mea nu am informatii despre oierul de la pipera. Nu il cunosc nu ma cunoaste.
Nu vreau sa fac acum teoria conspiratiei si sa vorbesc despre variantele pe care le consider eu castigatoare, nu au nici o relevanta, dar...
...Sa avem putintica rabdare si sa masuram o tzara cam ce au vrut sa spuna cei contra, pentru ca cei care sunt "pro" si aici ii includ si pe cei care ii iau apararea doar principial stim cu totii ce au spus.
Afirmatia cu pisicile moarte, cum ca toti care "ii sar" in aparare sunt niste frustrati, si ca oierul este un vulgar, si un infractor si nu cum vrea el "sa se dea" un apropiat al bisericii este cel putin rautacioasa si cred eu ca "da pe-afara" complexele din domnia sa "deontologul" si "ziaristul" care se crede.
Daca tacea filozof ramanea! ati mai auzit expresia nu?
Se potriveste ca o manusa cu situatia.
Sa va traduc eu ce a vrut sa spuna nea ziaristul:
Daca cumva se va intampla, si cu siguranta se va intampla sa vina cineva sa va fure masina, sa intre in casa si sa furea niscai lucruri de valoare, sau daca nenorocitii violeaza sotia dvs sau copilul sau bunica, sau sora sa nu faceti maica nimic, sa stati si sa asteptati sa vina organele si sa nu tipati sau sa ii loviti ca poate se sperie infractorii si dati de belea, adica intrati 29 de zile la?....eeee...stiti voi unde.
Pai sa va spun ce sa intmplat cu ziaristul mb cand de fata cu politia un "gras" cum ii place lui sa ii zica a intrat in masina lor si a turtit-o un piculet si mai se facea ca da si peste el: nimic. De fapt a fost acuzat chiar el de nu stiu ce nici nu ma intereseaza.
Sa recapitulam daca ati retinut, sa nu care cumva sa fiti deasupra legii ca e vai si amar de zilele voastre, si sa asteptati sa va faca dreptate organele, ca ziaristii astia mari care mai sunt si in cluburi exclusiviste in loc sa fie de partea celor nepastuiti sau macar sa aiba principii solide isi vand creionul cui da mai mult, sau fac lobby in functie de interese.
Sa va spun ceva eu care nu am atata cultura jurnalistica si nici nu ma pricep asa de bine la vorbe, proverbul "capul plecat sabia nu-l taie" nu se termina acolo ci continua cam asa:"dar nici soarele nu-l vede". A inteles toata lumea cred.
Ceea ce nu au inteles deontologii si cred ca am vazut doar la 5% din cei care au creionul puternic aceasta poveste nu ar trebuii si nici nu este despre oierul de la pipera, aici este vorba de o situatie, nu ma intereseaza ca este x sau y, nu ma intereseaza averea si nici pozitia lui sociala, singurul lucru care ar trebuii sa ma intereseza este fapta. Ce sa intamplat acolo de fapt si de drept.
Dar oamenii sunt subiectivi si complexati de te miri ce si nu pot sa vorbeasca nici macar cand e vorba de aruncat "pastile" in popor decat cu pilule toxice, si termin cu vorba maestrului ca sa nu va mai "plictisesc" si eu:
„Dar lãsati mãcar poporul ca sã doarmã un pic pragmatici ;
Din durerea lor adinca v-ar privi cel mult ironici.”

Niciun comentariu: