miercuri, 25 februarie 2009

BGS vs Preda

Am urmarit cu totii stirile din ultimele zile.
Ce sa intamplat la MALL? Nimeni nu stie, doar bunul Dumnezeu.
Eugen Preda a fost catalogat: sef de clan mafiot, interlop, infractor etc etc
Bodan Oprea? Salvatorul nostru, cel care face treaba politiei, cel care ne recomanda sa ne luam fiecare un "bodyguard" ca altfel nu se mai poate, cel care prinde infractorii si ii da pe mana politiei iar acestia din urma ii elibereaza etc etc
Justitia? Cei care vin ultimii si isi fac treaba numai cand se filmeaza, care sunt manjiti, mituiti,slab pregatiti etc etc
Cam astea sunt concluziile care ar trebuii noi sa le tragem daca nu ne-ar duce si pe noi putin capul.
Pai oare ce trebuia sa faca justitia in cazul de fata? Sa il aresteze si sa il arunce in penitenciar pe acest Preda pentru ca presedintele BGS are relatii in mass media? Sau pentru ca poate sa vorbeasca mai mult si mai frumos la tv?
Purtatorul de cuvant al MAI (cred, nu mai tin minte) a facut o declaratie iar la intrebarea de ce sunt in libertate a dat un raspuns care ar fi trebuit sa ii trezeasca din aceasta vanatoare de vrajitoare pornita de media:"Noi nu acuzam oamenii decat in baza unor dovezi si nu in urma unor talkshow-uri"
Super raspuns domnule, si eu as adauga inca un principiu care ar trebuii sa stea cu litere de aur in fiecare tribunal din lume:
"Decat sa fie pedepsit pe nedrept un nevinovat
mai bine scapa de pedeapsa 100 de vinovati"
Pai nu vedeti cate nedreptati se fac in lume si mai grav e ca se intampla aici unde noi traim, in tara noastra. Cazuri care iti sfasie inima, oameni care au ispasit pedepse de 12 ani si chiar mai mult pentru o fapta pe care nu au facut-o, oameni care au murit in penitenciar nevinovati (si vorbesc doar de cazurile dovedite, nu de cei care nu au putut sa isi demonstreze nevionavatia).
Deci ce ar trebuii sa facem? Sa il aruncam in lanturi si apoi sa isi dovedeasca nevinovatia? sau cum? ca nu prea am inteles. Este vinovat pana la proba contrarie? Nu ar fi trebuit sa fie invers? Unde este prezumtia de nevinovatie? Si cna-ul asta unde era cand televizoarele vuiau? Unde era a doua parere? Aaaaa.. a aparut acum cand a fost eliberat omul si le-a intrat indoiala in inima ca si presedintele acelei armate ar putea sa dezinformeze un "pic".
Oameni buni! Atentie la neatentie! Credeti jumatate din ceea ce vedeti si nimic din ceea ce auziti! Nimic nu este ceea ce pare. Adevarul este rareori pur si niciodata simplu(Adevarul pur si siplu)

Un comentariu:

Anonim spunea...

becali a fost arestat pentru lipsire de libertate bogdan oprea de ce e in libertate?
el a sechestrat, a pus catuse apoi a batut un om chiar in fata organelor.
Puscarie si lui si celor care l-au acoperit.
Dar nu intra la puscarie pentru ca e securist?
Asta a facut ce spuneti voi nu becali (care i-a omenit, le-a dat si bani, de baut, lectii moralizatoare, nu le-a pus catuse, nu i-a batut, nimic)
Procurorii au arătat luni, la instanţa supremă, că inculpaţii din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui George Becali trebuie condamnaţi la pedepse de peste 11 ani de închisoare şi că prima instanţă a greşit atunci când a achitat toţi inculpaţii....
Potrivit procurorului, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui "comando urban" în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri şi accidentări în trafic, răpiri şi violenţă.
De aici, a arătat procurorul, rezultă şi intenţia directă, iar lipsirea de libertate subzistă indiferent de modul prietenos în care s-au derulat discuţiile la bar. "Este exclusiv dreptul autorităţilor să lipsească de libertate pe cineva în condiţii expres şi limitativ prevăzute de lege", a subliniat procurorul....
Gigi Becali a fost achitat pentru că "premisa procurorilor a fost greşită", iar judecătorii au constatat că acesta a comandat recuperarea maşinii şi nu violenţe la adresa hoţilor, ţinându-le lecţii de morală.
Arestat la inceputul lui aprilie iar ...În 17 aprilie, Becali a fost eliberat din arest, fiind trimis în judecată în stare de libertate.