marți, 17 februarie 2009

Sfarsitul razboiului?


Fortele israeliene au terminat retragerea din Fasia Gaza, la trei zile dupa ce Israelul si gruparea Hamas au semnat acorduri separate de incetare a focului.
Miercuri 21.01.2009(sursa reuters www.ziare.com)

"In aceasta dimineata, ultimul soldat israelian a parasit Fasia Gaza, iar fortele s-au concentrat in afara teritoriului, fiind pregatite pentru orice eventualitate", a declarat un purtator de cuvant, citat de Reuters.

Israel si-a retras fortele inainte ca presedintele american Barack Obama sa fie investit in functie, intr-o miscare vazuta de analisti drept o incercare de a nu umbri o noua era de alianta.

Predecesorul lui Obama, George W. Bush, a sustinut dreptul Israelului de a se apara impotriva rachetelor lansate de gruparea islamista Hamas, din Fasia Gaza.

Atacurile israeline au durat 22 de zile si au dus la uciderea a 1.300 de palestinieni, cateva mii ramanand fara case. Oficialitatile medicale din Gaza au declarat ca au fost omorati 700 de civili.Zece soldati si trei civili israelieni au fost omorati in conflict, in bombardamente.

Arabia Saudită va dona un miliard de dolari
pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă de ofensiva israeliană de 22 zile, a anunţat regele Abdallah, citat de agenţiile de presă internaţionale
În calitate de reprezentant al "fraţilor voştri din Arabia Saudită, anunţ că regatul va oferi un miliard dolari, drept contribuţie la programul de reconstrucţie a Fâşiei Gaza, propus la acest summit", a declarat regele Abdallah, în alocuţiunea rostită în deschiderea summitului Ligii Arabe, care şi-a deschis luni lucrările în Kuweit şi va dura două zile.

Crearea unui fond de finanţare pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza reprezintă unul dintre principalele puncte de pe agenda summitului arab, care reuneşte şefi de stat sau de guvern din cele 22 de state membre ale Ligii Arabe.

Anterior, Qatarul anunţase că va contribui cu 250 milioane dolari la acest fond.

1 MILIARD de Dolari!!!
O suma uriasa. Foarte darnici.
Dumnezeu sa fie multumit de ei!
O singura intrebare: oare putem invia macar un copilas?
Nu este un repros adresat celor care acum dau bani pentru reconstructia fasiei Gaza, ci o intrebare retorica, o intrebare fireasca al carei raspuns e cunoscut de intreg mapamondul. Nu o sa mai invie nici un copilas!
Atunci de ce aceasta ura? De ce au trebuit sa moara atatia nevinovati pentru campania partidului X? Atata lipsa de imaginatie, incat a trebuit sa inceapa un razboi pentru ca partidul aflat la putere sa nu piarda alegerile? Cu cat sunt mai nemilos cu atat mai multe voturi o sa iau? Acesta este principiul? Pe asta se bazeaza campania lor?
Nu mai am cuvinte. Ma doare sufletul, si vreau sa va mai spun un sigur lucru: daca ar fi fost atei, nu musulmani, sau crestini, sau budisti sau taoisti ci pur si siplu atei tot m-ar fi durut sufletul, pentru ca noi trebuie sa fim de partea celui napastuit, nu de partea celui puternic.
(Foto:este o imagine cu elevii din Gaza, întorşi la şcoală după masacre. Pe cartonaşe sunt scrise numele elevilor care n-au mai ajuns acolo, şi ale căror scaune au rămas goale. Au fost ucişi de soldaţii israelieni...)

Niciun comentariu: